La majoria de les crisis epilèptiques ocorren de manera espontània, en un moment en el qual no es troba res que les pugui haver propiciat. No obstant això, sí que hi ha algunes circumstàncies que poden precipitar les crisis de les persones que pateixen epilèpsia i, per tant, hem d’evitar-les:

  • No seguir el tractament
  • No dormir les hores necessàries
  • Prendre alcohol
  • Prendre drogues
  • Tenir estrès
  • Evitar els centellejos lluminosos
  • Tenir febre
  • Quins tipus de crisis existeixen

Principalment, hi ha dos tipus de crisis epilèptiques, les generalitzades i les parcials.

1.- Les primeres afecten els dos hemisferis cerebrals (costats del cervell) des de l’inici de la crisi, i es subclasifican en diversos tipus principals: tònic-clòniques generalitzades, *mioclónicas, tòniques, absències i atòniques.

2.-En les crisis parcials, en canvi, l’inici de l’activitat bioeléctrica està limitada en una zona específica del cervell.

Crisis epilèptiques generalitzades

Tònic – clòniques: rigidesa de les extremitats i sacsejada després

Enllaç vídeo

Mioclóniques: contraccions ràpides

Enllaç vídeo

Atòniques: pèrdua brusca del to muscular, poden produir lesions traumàtiques al cap

Enllaç vídeo

Crisi d’absència

Enllaç vídeo

Com hem dit abans, en les crisis epilèptiques parcials l’inici de l’activitat bioelèctrica està limitada a una zona específica del cervell. Es divideixen en les crisis parcials simples (en el qual la consciència es conserva), i crisis parcials complexes (on la consciència s’altera). Les crisis epilèptiques parcials poden arribar a propagar-se per tot el cervell i produir una crisi generalitzada.

Les convulsions parcials són les més comunes entre les persones amb epilèpsia. Pràcticament qualsevol moviment, sensació, emoció o símptoma pot interpretar-se com a part d’una crisi parcial, incloses les al·lucinacions visuals o auditives.

Quins fàrmacs són els més utilitzats per a les epilèpsies

Els nostres companys d’Apice Epilèpsia han recopilat alguns d’ells. Si cliqueu sobre el nom accedireu a la fitxa amb el seu efectes secundaris.

Consulteu les nostres Preguntes Freqüents para saber-ne més. O bé:

https://www.mardesomnis.org/epilepsia/tratamiento-de-la-epilepsia/

https://www.mardesomnis.org/epilepsia/tipos-de-crisis-epilepticas/