Somnis d'Estiu

Una experiència única per a nois i noies amb epilèpsia

Somnis d'estiu: una experiència única

Els Somnis d’Estiu són les colònies que Mar de Somnis organitza i subvenciona a Barcelona i a Madrid des del 2013. Tots els estius, nois i noies amb epilèpsia, es preparen per viure una de les experiències que esperen durant tot l’any.

Acompanyats per un equip multidisciplinari de monitors/es, terapeutes, metges/es, i persones voluntàries, gaudeixen d’una setmana de convivència i diversió amb altres nois i noies que conviuen amb la mateixa condició.

Un punt de trobada per a les famílies: trobar-se per compartir

Aquest vídeo ha estat gravat durant els campament d’estiu a Catalunya i a la Comunitat de Madrid en 2018.

Si les imatges valen més de mil paraules, un vídeo ho explica tot.

Et convidem a veure-ho i a compartir-lo, perquè cada vegada siguem més nedant en aquest mar de somnis.

Per què creiem que és una experiència tan important?

Un dels grans beneficis dels campaments d’estiu és la socialització.

De vegades quan els nois i noies que conviuen amb epilèpsia, especialment si és farmacoresistent, no poden participar en les colònies que organitzen les seves escoles, en alguns casos, perquè no estan preparats per atendre les crisis, en altres, per la por de les famílies. D’aquesta manera, els nens i nenes perden una preciosa oportunitat de gaudir de la seva infància i adolescència i de fer amics.

Això els ajuda a reconèixer-se a través de l’altre, milloren la seva autoestima i tornen a casa amb l’alegria d’haver fet amics i amigues.

És un temps de creixement on també poden reflexionar i entendre millor la seva epilèpsia.

En a les colònies de Mds, tenim tot preparat per atendre els nois, tenir cura de la seva medicació, atendre’ls en cas de crisi, i acompanyar els processos d’adaptació.

Atrevir-se a superar els límits

En molts casos els nois i noies que conviuen amb epilèpsia es veuen limitats, sobretot en les activitats físiques i de moviment, especialment si hi ha algun altre diagnòstic afegit.

A MDS els preparem perquè puguin vèncer les seves pors, tocar els seus límits i atrevir-se a fer coses que mai s’haguéssim imaginat, amb totes les precaucions i cures necessàries.

S’animen entre ells, s’acompanyen i s’ajuden creant un grup on es sostenen un amb l’altre.

Un equip multidisciplinari (i multitasking)

En els nostres campaments d’estiu hi ha metges/es, infermers/es, artterapeutes i un equip voluntari extraordinari … i de vegades, no és tan fàcil endevinar qui és qui…

Una de les característiques del nostre equip, a part de ser multidisciplinar per atendre totes les necessitats que puguin sorgir, és que tots participem en totes les activitats de forma activa i creativa. La relació metge-pacient, se substitueix per una convivència relaxada i divertida on els nois i noies se senten lliures per preguntar els seus dubtes, inquietuds a l’equip mèdic (que sempre està present), creant-se així un vincle segur i una relació de confiança .

Un punt de trobada per a les famílies: trobar-se per compartir

Les colònies d’estiu no només són una ocasió perquè els nois i noies facin amics, també són un espai de trobada per a les famílies que en molts casos vénen de diferents comunitats d’Espanya.

Conèixer famílies que viuen una mateixa experiència, és una cosa molt valuosa, ja que poden intercanviar una amb l’altra i ajudar-se en experiències semblants.

També és important mencionar que les colònies són una ocasió per “respirar una mica” i descansar, ja que sabem que de vegades el rol de les persones cuidadores pot ser molt dur.

A qui van destinades les colònies de Mar de Somnis?

Les colònies estàn pensades per nois i noies de 10 a 18 anys, és a dir nascuts (com a molt) durant el 2004. Aquest marge d’edat el posem per a que no sigui molt gran la diferència entre el més petit i el més gran. Tot i què aquest 2022, després de 2 anys sense colònies, hem decidit allargar l’edat fins els 20 anys (2002) per a que puguin venir els nois i noies que s’han enfrontat a la pandèmia amb valentia i paciència.

Si vols venir a viure l’aventura ens hauries d’omplir aquest formulari, i enviar-lo per correu electrònic a francesca@mardesomnis.org abans del 10 de juny de 2022 per a fer la pre-inscripció.

Et respondre’m per dir-te si tens plaça abans del dia 17 de juny de 2022 i et confirmarem si formaràs part del grup. 😉

Preus i inscripcions

DATES

  • Si vols venir al grup de Sant Celoni (Catalunya), les dates són del diumenge 10 de juliol fins el diumenge 17 de juliol.
  • Si vols venir al grup d’Ugena (Toledo), les dates són del diumenge 24 de juliol fins el diumenge 31 de juliol.

PREUS

  • El cost real de les colònies és de 700 euros per nen/a.
  • Si ets soci de Mar de Somnis el preu de les colònies és de 300 euros.
  • Si no ets soci de Mar de Somnis el preu són 600 euros.
  • Si tens problemes per assumir el cost per motius econòmics, contacte amb nosaltres i en parlem.

Voleu viure aquesta experiència?

Si esteu interessats/des en aquesta activitat i voleu consultar els preus i condicions, podeu escriure’ns a francesca@mardesomnis.org .