Les colònies Somnis d’Estiu van adquirint volum, i cada vegada hi ha més famílies que apunten als seus fills a una activitat que satisfà totes les necessitats de diversió i, també, d’assistència mèdica especialitzada en epilèpsia. No només a Catalunya, sinó també a Madrid i el País Basc.

donosti-abr14-350x263A mitjans d’abril va tenir lloc a Donosti una nova trobada de famílies en els locals de l’Asociación Gipuzkoana de Epilèpsia (AGE) per començar a recórrer el camí iniciat a Barcelona l’any passat, i que aquest estiu arriba fins a Sarria (Araba).
Es van ajuntar 13 famílies de Bizkaia, Araba i Gipuzkoa, més una d’Azkaine (Iparralde, al sud de França). En total, 54 persones comptant amb els associats d’AGE, que van col·laborar en l’organització de la trobada. La reunió es va inaugurar amb una presentació de les famílies. Posteriorment es van comentar les activitats preparades per a les colònies de Sarria i es va atendre les consultes dels assistents.

L’estil Mar de Somnis

BlueHorsePer convidar a l’acció i facilitar l’empatia entre els assistents es va dur a terme una activitat-joc amb trossos d’imatges en blanc i negre aparentment inconnexos. Començaven els pares, ajudats pels seus fills, a treballar amb ceres les imatges abstractes deixant-se portar pel joc del color. Al final, els nois van ajuntar els trossos i van compondre la imatge final, que va resultar ser, per a la seva sorpresa, una reinterpretació del Cavall Blau de Franz Marc.

Després de l’activitat va haver-hi berenar i sessió de fotos amb globus dels colors violeta i taronja, els colors de l’epilèpsia.

Llaços

L’ambient va ser molt animat i de seguida es van crear llaços entre les famílies. Entre les anècdotes recollides, destacar l’entusiasme creatiu dels pares per pintar des de la llibertat que dóna el joc amb els fills, o la circumstància que les noies són, de moment, àmplia majoria en els Somnis d’Estiu de Sarria.

Ah! L’activitat plàstica va tenir tant èxit que va costar “una miqueta” netejar la pintura de les taules, al final de la festa. Però l’energia positiva que van deixar les famílies, sobretot els nois i noies, va compensar amb escreix la feina.

Ja s’ha produït la connexió entre un bon nombre de famílies basques que viuen amb l’epilèpsia de cara a les colònies d’aquest estiu. Podem fer moltes coses junts en benefici dels nois i noies. Mar de Somnis Euskadi ja està en marxa!