Les associacions de tot el país es van sumant a la celebració del Dia Nacional de l’Epilèpsia amb noves iniciatives destinades a fomentar el coneixement d’aquesta afectació per part de la societat, i a facilitar la millor qualitat de vida als pacients i a totes les persones que conviuen diàriament amb l’epilèpsia.

alavesaEn aquest cas li toca el torn a l’Asociación Alavesa de Epilepsia, que ha anunciat una jornada pel 21 de maig sota el títol Coneixent l’Epilèpsia. Tindrà lloc a les 18:00 a la sala de conferències i exposicions del Centre Cívic El Pilar de Vitòria-Gasteiz, i constarà de tres xerrades.

La primera serà a càrrec d’en Arrate Zaldibar Esteban, estudiant de 4º grau EUE de Vitòria-Gasteiz, que explicarà “Què és i què no és l’epilèpsia”.

A continuació, la Marta Viteri Alzola, Supervisora de la Unitat de Neurologia del HUA Txagorritxu, exposarà els “Tipus de crisis epilèptiques” i les pautes d’actuació davant una crisi.

I finalment, la Infermera de la Unitat de Neurologia del HUA Txagorritxu, Izaskun Sáenz de Santamaría Bello mourà els presents a reflexió amb “Aprendre a viure amb l’epilèpsia”.

Com a clausura es projectarà el vídeo “Un passeig pels murals de Vitòria-Gasteiz”, creat per Álvaro Fernández Jaras, soci de l’Associació.