L’Elena Mingacho, que participa setmanalment en el taller d’art SomniART, ha presentat una obra a la tercera edició del certamen Hidden Truths, The Mind Unraveled (Veritats Ocultes, La Ment Desxifrada) que organitza Hidden Truths Project en col·laboració amb la Epilepsy Foundation per recaptar fons i mostrar els treballs d’artistes amb epilèpsia.

L'expressió artística allibera el pensament.
L’expressió artística allibera el pensament.

Els treballs han estat tots realitzats per persones amb epilèpsia, i les peces seleccionades es presentaran en l’acte d’inauguració en la Galeria DAX en Costa Mesa, Califòrnia, els dies 11 i 12 d’octubre de 2014. Amb elles es faran materials de promoció i marxandatge, incloent anuncis, fullets, cartells, comunicació online, etc.

L’Elena, que al llarg de tot el SomniART ha demostrat uns dots d’expressivitat artística en constant evolució, ha donat el seu treball al 100% com el seu granet de sorra perquè la Epilepsy Foundation pugui seguir amb el seu persistent treball en favor de la recerca sobre l’epilèpsia.

La participació de l’Elena en el certamen ve a recompensar l’esforç de la Francesca d’Errico, artista i artterapeuta responsable dels tallers SomniART, per oferir una via d’expressió en la que les alumnes puguin desenvolupar la seva capacitat artística i la seva pròpia interpretació de la realitat.

D’altra banda, també resulta un estímul a la il·lusió que posa tot l’equip de Mar de Somnis per oferir alternatives complementàries a l’acció dels metges, a la recerca d’una millor qualitat de vida per a les persones que conviuen amb l’epilèpsia.

Pel que fa a Hidden Truths, The Mind Unraveled, en aquesta tercera edició ha adquirit carta de naturalesa com a instrument decisiu per conscienciar a la societat nord-americana de la incidència i prevalença de l’epilèpsia. El fet d’utilitzar l’Art com a llenguatge universal permet un diàleg entre l’artista i l’observador que revela les veritats ocultes sobre l’epilèpsia.