GAM Grup d'Ajuda Mútua

Grup d'ajuda mútua per a adults amb epilèpsia

GAM
GAM

Les crisis influeixen en la vida diària, en la feina, en les relacions socials, fins i tot en les dinàmiques familiars. A vegades impliquen una certa soledat per a les persones que la viuen en primera persona, i molta dedicació per a les persones properes i/o cuidadores. Conviure amb l’epilèpsia és molt més que prendre medicaments

Què és un GAM?

Un Grup d’Ajuda Mútua (GAM), és un espai on els seus integrants comparteixen una mateixa realitat, dificultat o expèriència en relació a l’epilèpsia, en un context segur i respetuós de total llibertat.

Les trobades periòdiques serveixen per donar recolzament mutu entre les persones que participen i comparteixen la seva vivència, sense prejudicis. Una de les característques méss importants del GAM és l’horitzontalitat, és a decir: no hi ha diferències de rol entre els membres del grup.

Qui pot participar?

Qualsevol persona a partir dels 16 anys que convisqui amb l’epilèpsia, amb familiars, amb amics/es i tots aquells que tinguin relació amb l’epilèpsia i vulguin compartir voluntàriament el seu punt de vista i el seu estat d’anim.

Quins són els seus objectius?

Oferir suport i comprensió

Per a aquells que conviuren amb l’epilèpsia, els Grups d’Ajuda Mútua es converteixen en pots per compartir les dubtes, les inquietuds, les pors i les propostes. No es tracta d’una teràpia psicològica. Però sí està impartida per professionals que ens ajuden a comprendre com ens sentim a diari convivint amb l’epilèpsia. 

Facilitar i intercanviar informació

Una de les característiques que genera l’epilèpsia és l’aïllament que experimenten les persones en algunes ocasions. Estar junts i compartir situacions per les quals estem patint, pot resultar de gran ajuda per a les persones que acaben de descobrir el seu diagnòstic i pot ajudat a tots i totes a entendre millor la seva realitat. 

Suport emocional entre els seus membres

El motiu per incorporar-se a un GAM és diferent per cadascun dels seus membres. Els participants del grup d’ajuda mútua tenen l’oportunitat no només de debatre els motius, els desitjos i les expectatives que els han portat a reunir-se, sinó també les seves preocupacions i les seves angoixes.

Qui dinamitza els GAM?

Les psicòlogues Mónica Rivera i Patrícia Martorell s’encarreguen de dinamitzar les trobades i de garantir un clima de confiança i confidencialitat.

Quan ens trobem?

Les trobades són mensuals.

Propers GAM

Ara mateix no hi ha esdeveniments programats

On?

Casa Orlandai.  Carrer de Jaume Piquet, 23, 08017 Barcelona

Necessiteu més informació?

Podeu contactar-nos al correu electrònic: info@mardesomnis.org.