Últim dia del mes de setembre, dissabte a mig matí. L’equip de Mar de Somnis ha convocat una trobada amb les famílies per iniciar el curs: d’ençà les colònies, la comunitat no es veia.

Som a Vallvidrera, un dels barris més particulars de Barcelona, dalt de tot de la serra de Collserola, a tocar del Tibidabo. El mati és ennuvolat i càlid, i les primeres famílies que van arribant es van situant a la magnífica terrassa el bar del Centre Cívic on ens hem citat. Salutacions, petons, abraçades. Un dels objectius de la trobada es va complint a la perfecció: les famílies es van retrobant i xerrant de qualsevol tema: les seves experiències a Wallapop, el referèndum sobre la independència de Catalunya previst per l’endemà, les colònies passades, problemes de salut… Els més joves xerren i juguen al seu ritme i dinàmica pròpia, a la vora d’on els grans van seient fent rotllana. Més enllà, se celebra una festa infantil.

La Francesca agafa la paraula i, juntament amb l’Elisenda i la Diana, van desgranant la informació que han de traslladar: perquè no ens hem pogut reunir a la Casa Orlandai (lloc escollit per a aquestes trobades), perquè s’ha canviat la data de l’Assemblea a Saragossa, la programació trimestral d’activitats, etc. Posen l’accent en l’impuls que volen imprimir aquest curs a les Comissions de treball (la comissió d’inspiració, la d’educació i la jurídica) de pares i mares, d’on haurien de sortir propostes i fer feina perquè Mar de Somnis vagi assolint els seus objectius. També informen de com tenen previst mobilitzar els seus voluntaris i del gran acte que estan preparant per a final d’any, concretament per al 16 de desembre en un lloc encara per determinar. Més projectes: rellançar l’activitat de les proves mnemotècniques mitjançant vídeos i la dinamització dels joves voluntaris que ja no tenen edat per anar de colònies.

En Francesc, de l’empresa U·TRANS, pren la paraula per presentar la tasca que fan de suport a MDS en la seva comunicació. Remarca la importància de la comunicació tant per arribar a noves famílies que encara no coneixen Mar de Somnis com per influir en la societat i canviar marcs legals i institucionals que encara no ajuden o -directament- discriminen les persones afectades per epilèpsia. La feina que hi ha a comunicació és notable i cal explicar-la: desenvolupar el web -recentment traduït al català- i mantenir-ne els seus continguts perquè sigui dinàmica i atractiva,  preparar els butlletins mensuals, cercar notícies i difondre-les per les xarxes socials, mantenir les bases de dades de socis i persones interessades, desenvolupar estratègies de comunicació perquè Mar de Somnis arribi a nous públics, etc.

Les famílies, al llarg d’aquestes explicacions, van intercalant les seves preguntes i es generen debats de manera espontània. L’interès és viu i les ganes de treballar també, però hi ha moments que sembla difícil organitzar-se, marcar prioritats, recollir les demandes de tothom. La tasca que fa MDS és ingent i imprescindible,  i encara hi ha molta feina per fer, però també molta energia.

Sobre la una de la tarda, la trobada conclou. Així, queda inaugurada aquesta activitat per a famílies de Mar de Somnis que tindrà lloc el darrer dissabte de cada mes al Centre Cultural Casa Orlandai, al districte de Sarrià de Barcelona. Us esperem, doncs, a la propera trobada, que tindrà lloc el dissabte 28 d’octubre de 2017 també a les 11h, però aquest cop serà a Casa Orlandai.

A reveure!